czwartek, 10 października 2013

Racuszki-Babuszki jabłkowo-nektarynkowe.

Na kolacje zaserwowałam mojemu mężowi owocowe racuszki. On to jak dziecko, nie podasz to nie zje:/ Ech ręce czasami opadają ;p






Szybką, łatwą i smaczną kolację zaczynamy od jogurtu naturalnego, którego będziemy potrzebować 500g.
Następnie dodajemy 4 jajka, 2 cukry waniliowe, 3 łyżeczki oliwy..
..3łyżeczki proszku do pieczenia, 2 szklanki mąki i szczyptę soli!
Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Owoce..
A dokładnie jabłka i nektarynki-po3 sztuki będzie w sam raz!Kroimy na niewielkie, nierówne i niezgrabne kawałki. Owoców nie wrzucamy do ciasta..będziemy się z nimi inaczej bawić!
Na rozgrzaną patelnię nakładamy 4 łyżki jogurtowego ciasta..
..a jak racuszki troszeczkę nam podrosną i pojawią się małe pęcherzyki na ich powierzchni to nakładamy po kilka kawałeczków naszych poćwiartowanych owoców!
A potem z gracją mistrza kuchni przewracamy na drugą stronę!
Hokus pokus i gotowe!
Posypałam cukrem pudrem i polałam syropem klonowym!
Z pokorą polecam!
Powinnam jednak zmienić ich nazwę na racuchy niezgody, ale to inna historia:/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz