środa, 18 listopada 2015

Czekoladowe serniczki z wiśniową konfiturą

Uwielbiam wszystkie serniki a Grzesiek natomiast wszelkiego rodzaju czekoladowe wypieki więc aby wilk był syty i owieczka cała zdecydowałam się upiec serniczki na czekoladowym spodzie z wiśniową konfiturą mojej mamy. I znowu zakochałam się..i radzę Wam tego spróbować, bo nawet nie macie pojęcia ile możecie stracić..Ja powinnam się leczyć..bo uzależnienie od słodyczy to chyba też choroba.. ?? :/






SERNICZKI NA CZEKOLADOWYM SPODZIE Z WIŚNIOWĄ KONFITURĄ



Składniki (10 sztuk):

- konfitura wiśniowa

Masa serowa:

- 200g twarogu na sernik
- 1 łyżka mąki
- 1 białko
- 3 łyżki cukru pudru

Masa czekoladowa:

- 100g masła
- 100g mąki pszennej
- 2 jajka
- 40g kakao
- 80g brązowego cukru
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1. Aby przygotować czekoladowy spód musimy roztopić masło. Następnie dodajemy kakao. Doprowadzamy do wrzenia. 
2. Ściągamy z ognia, dodajemy 3 łyżki konfitury wiśniowej, jajka, brązowy cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy do połączenia się wszystkich składników.
3. Wszystkie składniki do masy serowej łączymy ze sobą.
4. 2/3 papilotki wypełniamy masą czekoladową, na wierzch nakładamy masę serową a na środek dodatkowo wkładamy pół łyżeczki konfitury.
5. Pieczemy przez 25 minut w temperaturze 170 stopni.

Dla takich łakoci warto być całe życie na diecie ;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz