Pralinki o smaku Reese's
(20 sztuk)
- pół szklanki masła orzechowego
- 40g cukru pudru
- 1 łyżeczka pasty waniliowej (lub ekstraktu z wanilii)
- 150g czekolady mlecznej
- 100g czekolady gorzkiej
1. Masło orzechowe, cukier puder i pastę waniliową miksujemy na jednolitą masę.
2. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.
3. Na dno małej papilotki nakładamy 3/4 łyżeczki roztopionej czekolady. Małym pędzelkiem smarujemy również boki foremki. Wkładamy do lodówki do momentu kiedy czekolada całkowicie zastygnie.
4. Następnie nakładamy pół łyżeczki masy orzechowej do każdej papilotki i zalewamy rozpuszczoną czekoladą. Pralinki umieszczamy w lodówce do zastygnięcia czekolady.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz